Pork Belly Snack Blocks

Veel mensen schrikken bij het horen over gerechten met buikspek, dit is vaak onterecht. Buikspek is zacht vlees waarmee je vele variaties kan maken. Of het heel vet wordt of niet ligt vaak aan de bereiding. Buikspek is makkelijk te verwerken en kost maar ca. € 10,00 per kilogram.

De Pork Belly Snack Blocks worden lekker zoet van smaak, het is een gerecht dat het eigenlijk altijd goed doet bij gasten. Het gevaarlijke is natuurlijk wel, dat als je begint met deze snack, dat de verwachtingen van je gasten direct hoog zijn. Geen paniek, je kan op deze website voor je gasten nog meer fantastische reepten vinden!

Lets get started!
Benodigdheden
  • ca. 1 kg buikspek met zwoerd
  • RVS ovenschaal of aluminium wegwerp bak
  • Aluminiumfolie
  • 200ml whiskey + whiskey om zelf te nuttigen tijdens het wachten
  • 1 steranijs
  • Steelpan
  • 4el tomatenketchup
  • 2el honing
  • 2el sojasaus
  • Peper en zout
Bereiding

Doe 100ml whiskey in de ovenschaal en doe hierbij de steranijs (in zijn geheel). Breng het buikspek op smaak met peper en zout. Indien er nog been aan de buikspek zit, moet dit wel eerst worden verwijderd. Leg het buikspek met het zwoerd omhoog in de ovenschaal. Dek de ovenschaal helemaal goed af met aluminiumfolie. Zorg dat er geen lucht meer uit kan.

Zorg dat je BBQ klaar is voor indirecte garing op 160 graden. Zet de ovenschaal op de BBQ (indirect) en laat de buikspek 3 uur garen met gesloten deksel. Dit is een mooi moment om lekker te gaan zitten met een goede whiskey of een ijskoud biertje.

Haal na 3 uur de ovenschaal met de buikspek van de BBQ en verwijder de aluminiumfolie. Laat de buikspek afkoelen, dit duurt ca. 45 – 60 minuten. In deze tijd kan je de marinade gaan maken.

Doe 100ml whiskey in een steelpan, samen met de tomatenketchup, de honing en de sojasaus, breng het geheel aan de kook en roer het goed door, als het een beetje begint in te dikken is de marinade klaar.

Verwijder de zwoerd van het buikspek en snij het buikspek in blokjes van ca. 3 cm, ze vervolgenst de ovenschaal weer op de BBQ indirect op 160 graden, maar deze keer niet afgedekt met folie. Na 20 minuten voeg je de marinade toe aan de buikspek en zorg je dat alle blokjes overgoten zijn met de marinade. Zet nu de ovenschaal met de buikspek direct boven de kolen en blijf de blokjes regelmatig draaien zodat deze goed door de marinade gaan en niet verbranden. Wanneer de marinade begint te carameliseren, is het buikspek klaar.

Eet Smakelijk!

bbq-buikspek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.