Pitmaster Cor

Bij Cor is amazing BBQ begonnen, wat begon als een hobby, liep al snel uit de hand toen hij bij Vuur en Rook in Lunteren op zaterdag demonstraties ging geven en BBQ gerechten begon te maken voor de klanten. Hieronder lees je een interview met Pitmaster Cor over het verloop van BBQ hobby naar Pitmaster Cor.

Eigenlijk kan je er bij alle events van amazing BBQ vanuit gaan, dat je Cor tegenkomt, bij catering, bij demonstraties, maar ook bij de workshops vertelt Cor je graag zoveel mogelijk over het BBQ-en.

“Ik sta zoveel mogelijk zaterdagen bij Vuur & Rook voor de deur”, vertelt BBQ chef Pitmaster Cor
terwijl hij een zakje met Pulled Chicken Nachos voor een klant inschept. “Soms kan ik niet, maar
eigenlijk kun je er bijna vanuit gaan dat ik er op zaterdag tussen half negen ’s morgens ben en
dat vanaf een uurtje of tien tot vlak voor sluitingstijd iets lekkers te proeven is.
En dat is ontzettend leuk om te doen. Ik ken veel vaste klanten en veel vaste klanten
kennen mij. Ik ben onderdeel geworden van de Vuur en Rook familie en mag met trots de titel
‘Huis Pitmaster Vuur & Rook’ dragen!”
Cor heeft klanten de afgelopen jaren op de meest uiteenlopende gerechtjes getrakteerd.
Van worstproeverijen tot aan competition ribs en brisket. “Hapjes als mijn warm gerookte
zalm, maar ook deze pulled chicken nachos, keren regelmatig terug omdat ze erg populair
zijn. Maar ik probeer eigenlijk om elke keer weer iets nieuws te maken. Hoe langer ik er
sta, hoe groter die uitdaging wordt!
Wat de zaterdagse gerechten betreft, zou ik het leuk vinden om ‘verzoekjes’ te maken,
dus aangedragen door klanten.”

‘ik zou het leuk vinden om
op zaterdag ‘verzoekjes’ van
klanten te maken.’

Door het vertrouwen van de mensen van Vuur & Rook en het podium dat Cor bij de winkel
van hen kreeg, is er ook op andere locaties vraag naar zijn BBQ kunsten ontstaan.

“Naast de zaterdagen bij Vuur & Rook ben ik ook nauw betrokken bij de demonstraties
voor The Windmill Cast Iron en soms doe ik die demonstraties zelf. En ik heb voor The
Windmill ook de productvideo’s mogen maken die te vinden zijn op de Vuur & Rook website
en op YouTube. Verder ben ik ook nog actief onder mijn eigen vlag: Amazing BBQ. Met dat
bedrijfje verzorg ik workshops en catering. Dat laatste doe ik samen met mijn vrouw Dionne.
We doen dat voor tuinfeestjes tot bedrijfsfeesten en bruiloften. En maken steeds weer iets
anders, van een BBQ buffet tot bordpresentaties en fingerfood. Wij verzorgen dan echt
alles: vlees, de BBQ’s én de entourage.”